Zlato (oz) / USD
2 329,57
0,33 %
Jistota ve vlastních rukou
0

Skutečný důvod masivní vlny imigrantů?

Když ilegálně překročíte severokorejské hranice, dostanete 12 let nucených prací. Pokud nelegálně překročíte íránské hranice, skončíte ve vězení na doživotí… Pokud nezákonně projdete afghánské hranice, čeká vás poprava zastřelením. Za ilegální přechod hranic Saúdské Arábie budete vězněni po několik let. Pokud překročíte ilegálně čínské hranice, pravděpodobně pro Čínu přestanete existovat. Pokud projdete ilegálně hranice Venezuely, budete považováni za špiona a čeká vás nejistý osud. Pokud nedovoleně překročíte kubánské hranice, také skončíte ve vězení.

Zpráva pro uprchlíky – Vyberte si naši zem

Když však zavítáš ilegálně do Německa, Rakouska nebo Švýcarska, dostaneš:
-> Kartu sociální pojišťovny
-> Mobilní telefon bez smlouvy
-> Placený nájem
-> Bezplatnou zdravotní péči
-> Peníze bez nutnosti dokazovat, na jaký účel
-> Bezplatné jazykové kurzy
-> Volné lístky na autobusovou nebo železniční dopravu
-> Dětské příplatky
-> Bezplatné právní zástupce na obranu proti vykázání ze země
-> Žádné povinnosti, ale zato více práv než mají domácí
Nezbláznili jsme se?

Ne, nezbláznili, vážení přátelé. Za přílivovými vlnami uprchlíků, jimž musí čelit mj. Itálie, Maďarsko, Rakousko, Dánsko a Německo, stojí hlubší plán. Vše nasvědčuje tomu, že ekonomická migrace je cílená a má Evropě – držte se – prospět.

Skutečný důvod masivní vlny imigrantů?  Posílit ekonomický růst a integritu EU.

Zatímco Čechám se hlavní vlna migrantů vyhýbá, zůstává jejich destinací č. 1 vyspělé Německo. Stovky muslimů, hlavně z Íránu a Afghánistánu, se nechávají pokřtít. A to přestože Merkelová tvrdí, že „islám k Německu patří“. Migranti totiž doufají, že si tím zvýší svou šanci na získání azylu v Německu. Ať je důvod jakýkoli, Evropu zasáhla bezprecedentní vlna uprchlíků.

Vyvstává řada palčivých otázek. Ať si je zodpoví každý sám. Pouze platí, že ten, kdo hledá skutečné odpovědi, by se měl dostat za klasická lidskoprávní a moralistní klišé, které nám vtloukají do hlav politici a média.

Proč údajný boj za demokracii a lidská práva v Sýrii stvořil Islámský stát, dnes prý největší globální hrozbu s nejasným pozadím, financováním, vyzbrojováním i logistikou, proti jehož obtížně vysvětlitelnému vražednému šílenství živícím světová média nikdo ve skutečnosti pořádně nebojuje?

Proč jsou běženci do Evropy masově transportováni z Turecka za evidentní součinnosti oficiálních kruhů této regionální velmoci a našeho NATO spojence, a nikdo z Evropy se s tím nepokouší něco udělat?

Proč se italské námořnictvo zabývá především snahou zajistit bezpečnou přepravou migrantů do Itálie přes moře namísto snahy ilegální migraci bránit? Proč na to EU přispívá ze svého rozpočtu a vůbec se na Itálii nezlobí?

Jaktože se vlna migrantů vzedmula právě teď v místech tak odlišných a vzdálených jako Sýrie a Afghánistán a západní Balkán,  kde se přeci bojovalo celá léta, nebo kde už se vůbec nebojuje, a odkud žádná globální vlna migrace do Evropy nikdy nenastala?

klaus

Citujeme Petera Sunderlanda před britskou Sněmovnou lordů:

Imigrace je klíčovým hybatelem ekonomického růstu Evropy.“

Peter Sutherland, někdejší speciální velvyslanec OSN pro migraci a čestný předseda Goldmann Sachs, se k příchozí vlně uprchlíků vyjádřil už v roce 2012. Uvedl hned několik důvodů, proč by Evropa měla směřovat k multikulturalismu po vzoru velkých světových hráčů, kteří si prošli fází tzv. tavicího tyglíku (melting pot): „Spojené státy a Austrálie jsou společnostmi migrantů a tedy se i lépe přizpůsobují cizincům než my, kteří si stále pěstujeme svou homogenitu a odlišnost od ostatních. A právě homogenitu (tj. národní státy) by měla Evropská unie v nejlepší snaze podkopávat.

Za každou změnou ve společnosti samozřejmě stojí i ekonomické zájmy. Stárnoucí a mizející národní populace států jako je Německo by byla dobrým důvodem pro multikulturalismus, jaký již přijala kupř. Británie. Populace těchto států je diverznější a podle Sutherlendovy rétoriky i konkurenceschopnější.

Ve Spojených státech již přišli na spojitost imigrace a dobře fungujícího průmyslu. V červnu r. 2014 se vyjádřil v prospěch migrantů Joe Bidden (vicepresident Národní asociace výrobců) – USA podle něj přímo vyžadují „neustávající, stálý a silný příliv migrantů. A to především z čistě ekonomického hlediska.“ Později na Twitteru předpověděl novelu zákona o migraci, která pozitivně nastartuje americkou ekonomiku na dvě dekády dopředu – hrubý domácí produkt by měl vzrůst o 5,4% neboli 1,4 bln. USD. Velmi citelná změna.

Samozřejmě myšlenka diverzifikace Evropy nemá jen své zastánce. Asi nejostřeji se proti ní vyjádřil bývalý český prezident a profesor ekonomie Václav Klaus. Migraci je podle něj nutno vnímat jako právo jednotlivce na mobilitu, pokud se rozhodne žít v jiné části světa. Jak Klaus zdůrazňuje,

Masová migrace prováděná v současné Evropě je ale úplně jiného než osobní mobilita. Masivní migrace je organizována a vytvářena záměrně a uměle. Masivní imigrace je klíčovým hybatelem ekonomického růstu v některých zemích EU.“ Divil jsem se nad bezelstností Sutherlendova citátu.

Někdo, kdo organizuje onu masovou migraci, si skutečně možná myslí, že to prospěje ekonomickému růstu Evropy, což je ale dětinská hloupost. Rozhodně však bude podrývat národní stát v Evropě, což už taková hloupost není. Když se oslabuje národní stát, tak se posiluje Evropská unie. Evropa udělala tragickou chybu v tom, že si myslela, že migranty potřebuje.“

 Zdroje:

Klaus.cz

Echo24

KS

Washington Times 

Editor: Daniel Hron

Další z kategorie Články