Zlato (oz) / USD
2 337,97
0,25 %
Jistota ve vlastních rukou
0

Srdečné tweety z Ruska

Snowden, bývalý konfident NSA, si založil 29. 9. Twitter účet. Jaké byly jeho první dva tweety?

Edward Snowden je bývalý pracovník agentur NSA a CIA, který se vzepřel vládě nejsilnější světové supervelmoci a proslavil se tím, že nechal „leaknout“, tj. na veřejné webové stránky Wikileaks uniknout mimořádně cenné důvěrné dokumenty o britských a amerických tajných programech. Díky tomu veřejnost mohla nahlédnout do zákulisí programů na sledování lidí. Snowden, nyní sídlící v Rusku a hledající azyl v 21 zemích, se toto úterý (29. 9.) připojil na Twitter pod přezdívkou @Snowden.
Jak se dočteme ve zprávách od The Intercept: Snowdena k založení účtu na Twitteru možná přiměl rozhovor se slavným astrofyzikem Neilem degrassem Tysonem.

Budeš potřebovat účet na Twitteru.Takže co třeba @Snowden? Půjdeš do toho?“  zeptal se Tyson.
To zní dobře, myslím, že do toho půjdu,“ odpověděl Snowden.
Budeme na Twitteru kámoši,“ řekl Snowdenovi Tyson. „Kdo mě bude následovat: Internet, já sám, a samozřejmě NSA.“

Intercept dále píše, že v momentu, kdy si Snowden zakládal účet, byla přezdívka @Snowden již zadaná. Ale s přihlédnutím k tomu, že její uživatel byl již tři roky neaktivní, Twitter souhlasil a věnoval ji Snowdenovi.  

Ben Wizener z ACLU (Amerického svazu pro občanské svobody) i Snowdenův právník oba potvrdili, že účet na Twitteru kontroluje Snowden. Jeho první tweet zněl:  

Slyšíme se?“
Aktualizováno: Snowden má už i druhý tweet:
to@Neiltyson :Díky za přivítání. A víte co, na Marsu prý mají vodu! Myslíte si, že tam na hranicích kontrolují doklady? Ptám se kvůli kamarádovi.“
Edward Snowden (@Snowden) 29.září 2015

Zdroj: Hedgeaccordingly.com

Další z kategorie Články