Zlato (oz) / USD
2 337,97
0,25 %
Jistota ve vlastních rukou
0

Chystá se žaloba na JPMorgan za manipulaci s cenami vzácných kovů

Americké úřady, které obvinily šest zaměstnanců finančního domu JPMorgan Chase z manipulace s cenami drahých kovů, údajně připravují trestní řízení i proti samotné bance. Dosud proti ní nebyla vznesena žádná formální obvinění.

V posledních letech došlo ve Spojených státech k prudkému nárůstu trestních stíhání souvisejících se spoofingem. Foto: iStock

Vyšetřování regulačních orgánů USA, včetně ministerstva spravedlnosti a burzovní komise, již v letech 2018 a 2019 vedlo k obvinění šesti současných i bývalých zaměstnanců JPMorgan v souvislosti s údajnou podvodnou činností v letech 2007 až 2016.

K nezákonným obchodním praktikám JPMorgan při globálním obchodování s drahými kovy docházelo v New Yorku, Londýně a Singapuru.

JPMorgan, která se k jednotlivým případům nevyjadřuje, se hájí tím, že její obchodní praktiky s kovy jsou předmětem vyšetřování různých orgánů a že na tato vyšetřování reaguje a spolupracuje. Podle agentury Reuters je vyhlídka na trestní obvinění banky a na značné pokuty reálná.

V posledních letech došlo ve Spojených státech k prudkému nárůstu trestních stíhání souvisejících se spoofingem. Znamená to zadávání nabídek na nákup nebo prodej s úmyslem je zrušit před provedením a tím ovlivňovat ceny na trhu.

(rek)

 

Další z kategorie Zlato